Solterapi

Välkommen till vår dagverksamhet för äldre med demens, där vi stolt erbjuder solterapi i vårt solrum. Vi förstår vikten av att skapa en lugn och fridfull miljö för våra deltagare, och solterapi är en av de aktiviteter vi erbjuder för att främja deras välbefinnande och välmående.

Vårt solrum är speciellt utformat för att skapa en avkopplande och trygg atmosfär. Rummet är ljust och luftigt med bekväma sittplatser där deltagarna kan slappna av och njuta av solens strålar. Vi har skapat en atmosfär som påminner om en solig dag utomhus, komplett med natur inspirerad dekor och ljud av fågelsång för att ytterligare förstärka upplevelsen.

Solterapi i vårt solrum har många fördelar för våra deltagare. För det första kan solens ljus och värme bidra till att förbättra humöret och öka känslan av välbefinnande. Många personer upplever en ökad känsla av glädje och avslappning när de är exponerade för solljus.

Dessutom kan solterapi vara särskilt givande för personer med demens. Forskning har visat att exponering för solljus kan bidra till att förbättra sömn mönster och minska oro och förvirring hos personer med demens. Solterapi kan också bidra till att reglera den biologiska klockan och förbättra dygnsrytmen.

Kom och upplev fördelarna med solterapi i vårt solrum. Vårt engagerade team av vårdpersonal kommer att guida och stödja er genom denna berikande aktivitet. Tillsammans skapar vi en meningsfull och positiv miljö som främjar välbefinnandet hos våra deltagare med demens.