Rimbogården Träningslägenheter/stödboende

Rimbogården AB är ett stödboende för dig i åldern 21-65 år med psykisk funktionsnedsättning. Boendet består av 11 lägenheter som är fördelade på 2 plan centralt belägna i Rimbo, Norrtälje. Vi erbjuder dig ett boende med stöd till ett självständigt liv. Personal kommer till boendet varje dag. Vi stödjer dig till att du utifrån dina förutsättningar kan bygga upp en meningsfull tillvaro


Firoze kordbache
Verksamhetschef
Telefon: 073-5313956
Epost: firoze.kordbache@shanaromsorg.se

Shírko Rohin Bozorg
Gruppchef
Telefon: 070-4719487

Kontakt

Adress

Rimbo Skolväg 13 A-C
762 31 Rimbo

Om verksamheten

Mål och inriktning

Vi planerar alla stödinsatser tillsammans med dig utifrån dina egna önskemål och behov. Vi respekterar dina personliga behov och försöker ge dig möjligheter att utvecklas. Vårt mål är att skapa trygghet och trivsel i stödboendet så att du kan få en bra livssituation i din vardag och samtidigt stödjer dig att klara dina vardagsgöromål så att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Du kan alltid i första hand vända dig till din Kontaktperson och få stöd.

Boendemiljö

Byggnaden inrymmer 11 st bostadslägenheter, tvättstuga i markplan. Lägenheterna är av hög standard. Kök/pentry som är renoverade och helkaklade badrum med dusch, finns i varje lägenhet.
Fastigheten är beläget i Rimbo i Norrtälje Kommun. Näromgivningen utgörs av små flerbostadshus och villor. Alla servicefunktioner finns i Rimbo centrum ca 0,4 km avstånd.
I fastigheten finns en gemensamhetslokal där personal finns och aktiviteter pågår, dessutom bjuds på fika i gemensamhetslokalen.

Mat/Måltider

Du kan laga dina egna måltider i ditt eget kök med stöd om du behöver. Gemensam fika på onsdagar och festmåltider vid stora helger.

Personalens kompetens

Exempel på utbildningar i personalgruppen:

  • Motiverande samtal (MI)
  • Grundkurs i kognitiv beteendeterapi (KBT)
  • Ett självständigt liv (ESL)
  • boendementalskötarutbildning

All personal har lång erfarenhet av att möta människor med olika behov och en bred kompetens i socialpsykiatri.

Aktiviteter

Vi genomför regelbundet sociala aktiviteter som museibesök, Aerobics, biljard, bio, och andra olika utflykter. Högtider firas tillsammans.

Mer information

Stödboende Rimbogården: För mer information om Stödboendet kan ni vända er till verksamhetens hemsida.