Bräckens dagverksamhet

Vårt främsta mål är att skapa gemenskap och delaktighet genom de vardagliga sysslorna för att bryta den isolering och ensamhet som många äldre ibland känner, på Bräckens dagverksamhet gör vi det mesta tillsammans.

Dagverksamheten Bräckens vänder sig till dig som är över 65 år och boende i Stockholm stad västerort

Hos oss fyller vi dagarna med meningsfullt innehåll. Med hjälp av till exempel musik, läsning, fysisk motion och samtal kan vi hjälpa till med att stärka identitet, självkänsla och ge ett sammanhang i livet. Vi har lunchgympa varje dag och försöker vara ute så mycket som möjligt utifrån var och ens önskemål.

Hos oss på Bräckens dagverksamhet pratas och skrattas det mycket. Samtal är viktiga och hos oss finns det alltid någon att prata med.

Vårt arbete präglas av respekt, ansvar och professionalitet. Här jobbar vi individanpassat genom att lära känna varje enskild gäst och ta reda på vad de har för intressen och behov. Vi försöker alltid hitta aktiviteter som passar var och en.

Öppettider

Dagverksamhet demens: mån – fre, 09.00- 15:00

Antal platser

10 platser per dag;

Aktiviteter

Vid utformning av aktiviteter tar vi hänsyn till deltagarnas egna önskemål, förmågor och vilka möjligheter som finns att genomföra aktiviteten. En dag hos oss börjar med en gemensam förmiddagsfika med goda smörgåsar, kaffe och te. På förmiddagen brukar vi gå ut, när vädret tillåter. Sen är det dags för sittgympa som vi har varje dag innan lunch. På eftermiddagarna varierar aktiviteterna; ibland spelar vi bingo, har pussel eller bokstavsträning. Dagen avslutas med eftermiddagsfika.

Individuell genomförandeplan

På Bräckens dagverksamhet jobbar vi individanpassat vilket innebär att vi lär känna varje enskild gäst för att ta reda på vad just den personen har för intressen och behov. Utifrån detta görs en individuell genomförandeplan tillsammans med gästen och eventuellt också anhöriga.

Genomförandeplanen innehåller information om hur du som gäst vill ha det hos oss, vilka dina hjälpbehov är, vad du har för intressen, vad du tycker om och vad du inte tycker om och vad du gillar att äta. Detta hjälper oss att skapa en trivsam miljö för varje enskild individ.

Vårt arbete präglas av respekt, ansvar och professionalitet. Här jobbar vi individanpassat genom att lära känna varje enskild gäst och ta reda på vad de har för intressen och behov. Vi försöker alltid hitta aktiviteter som passar var och en.

Personal

Vår personal har lång erfarenhet av att jobba inom äldreomsorgen och kan sitt jobb väl. Gemensamt för all personal är att de har ett intresse och engagemang för att jobba med äldre och fokus ligger alltid på våra gäster. Våra medarbetare är undersköterskor med vidareutbildningar inom demensvård. Här jobbar också en sjuksköterska som har specialutbildning inom demensvård.

Vi har ett nära samarbete med våra gästers anhöriga, vilket är en viktig del i vårt arbete för att våra gäster ska trivas och känna att deras dagar hos oss upplevs som meningsfulla och stimulerande.

Språk
Arabiska, Kurdiska, Persiska, Spanska, Svenska

Mat & dryck

Vi börjar alltid dagarna med att fika tillsammans. Lunchens serveras kl. 12 och den består alltid av varmrätt och efterrätt. Fredagar firas lite extra med en trerätters lunch. Lunchen kommer från Resturangen Skolörten och är uppskattad av våra gäster. Om det är fint väder kan vi ibland äta lunchen ute eller så avbokar vi ordinarie lunch och grillar istället ute. Dagen avrundas med gemensam eftermiddagsfika med dopp.

Vi uppmärksammar speciella dagar som till exempel semmeldagen, våffeldagen och kanelbullens dag. Har du speciella behov på grund av allergier eller trosuppfattning kan vi tillgodose detta.

Var lagas maten?
Restaurang Skolörten

Ta sig hit

I samband med beviljad plats på dagverksamheten får man också persontransport beviljad. Chauffören hämtar dig vid dörren och personal från Bräcken tar emot dig när du kommer fram. När du ska hem igen följer personal dig till bilen och chauffören följer dig till din dörr så du ska känna dig trygg.

Kontakt

Organisation
Shanar Vård och Omsorg AB

Organisationsform
Privat

Hemsida
www.shanaromsorg.se

Telefonnummer
08- 510 62 450

Kontaktperson
Firoze Kordbache 0735313959

Shanar Kordbache 0739567188

Gatuadress

Bräckegatan 20

Postnummer

162 61

Postort

Vällingby

Vill du delta?
Ansök om dagverksamhet genom att kontakta oss på ditt kommun. Du får sedan träffa en handläggare som utreder ditt behov av hjälp och beslutar om plats på dagverksamhet. Tillsammans bestämmer ni sedan hur många dagar i veckan du besöker oss.

Om du är intresserad går det bra att komma på besök för att se hur vi har det här på Bräckens dagverksamhet. Ring gärna innan så vi kan boka in en tid för ditt besök.

Mer information

För mer information om Dagverksamheten kan ni vända er till verksamhetens hemsida.