Välkommen till Shanar Vård och Omsorg

Vad kan vi göra för dig och din familj?

Personlig assistent

ShanarLSS* välkomnar dig som redan är assistansberättigad eller som behöver hjälp med att ta reda på om man tillhör den personkrets som lagen vänder sig till.

Vårt mål är att du ska få ett bra liv utifrån villkor. Vi vill stödja och hjälpa dig på rätt sätt och se till att du är så självständigt som möjligt.

Du som har funktionsnedsättningar och behöver hjälp för att klara vardagen har förmodligen rätt till personlig assistent.

För att få personlig assistans ska du ha:

  • utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd.
  • betydande eller bestående begåvningsmässiga funktionsnedsättningar efter hjärnskada i vuxen ålder orsakad av yttre våld eller kroppslig sjukdom.
  • andra varaktiga fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar som inte beror på normalt åldrande, om de är stora och förorsakar betydande svårigheter i den dagliga livsföringen och därmed ett omfattande behov av stöd eller service.

Var kan man läsa mer om LSS?

Man kan gå in på www.regeringen.se Där kan man hitta mer information om lagen och om eventuella kommande ändringar.

Med nöjda assistenter blir ditt liv lite lättare

www.vardguiden.se

Referens

Min son mår så bra med att vara med sin personliga assisten. Han är mycket nöjd efter varje gång träffas och som en mor är det viktigt att se sitt barn trivas och få kvalitetstid med sin personal.